Jump to content


Photo

Shadows are now Boxes


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 spenayoung

spenayoung

    Director

  • Members
  • 148 posts

Posted 20 December 2017 - 02:04 PM

Hello Everyone!

 

Working on a new film and realized that all my shadows are now boxes. MS has been acting very buggy with this film, I think its because I am pushing the program again like I did with my opera Libertaria. Anyway, I attached a screenshot. This is very disappointing. I am going to try to work around it...this week was a big production week for me, so I have to, but I have no idea how to fix this problem. Objects AND people just have boxes for shadows now. It's pretty weird watching someone walking with a big rectangle following them. :/ 

 

Thanks!

Sabrina

 

UPDATE: I did try adjusting the settings for shadows in the main menu per another similar post, but no changes. I am running El Capitan Version 10.11.6

Graphics card is intel iris pro graphics 6200 1536 mb

 

Attached Files


Sabrina Pena Young
Composer/Filmmaker/Sci-fi Junkie
Libertaria: The Virtual Opera

You must unlearn what you have learned.
Visit My Website

#2 primaveranz

primaveranz

    Master Director

  • Pioneers
  • 5373 posts
  • Gender:Male

Posted 20 December 2017 - 05:19 PM

I will assume that it has worked OK with this computer and card previously.

 

Can you post a screenshot of the "Graphics" tab in your "settings"?

 

Also have you updated your graphics card drivers recently?

 

One thing that cause blockiness (although this is an extreme example) is having too big a set and especially having animated objects eg trees blowing in the wind at the extreme of your set.


"If we only use 1/3 of our brain, what's the other 1/3 for?"



  • Please log in to reply


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users