Jump to content


Photo

Can anyone identify this error?


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 procureagent

procureagent

    Master Director

  • Members
  • 294 posts

Posted 19 April 2012 - 07:30 AM

I have attached an error and hope someone can identify the cause, and lead to a solution. This is happening on every movie I have tried to open (all have previously worked).

Attached Files



#2 andy_price

andy_price

    Master Director

  • Pioneers
  • 986 posts

Posted 19 April 2012 - 08:12 AM

at a guess the set you are trying to load needs a window prop that you havent got, but I am sure then Ben will let you know more details as soon as he sees this

#3 Ben_S

Ben_S

    Master Director

  • Mods
  • 4725 posts

Posted 19 April 2012 - 10:03 AM

This error is caused by not being able to load something in your movie.
It refers to line 3639 of the movie.mscope file for that movie.

If you could zip up the movie.mscope file for that movie, then I could have a closer look at what might be causing the problem. Your movie can be found in:
Vista, Win7, Macs: Users/[Username]/Moviestorm/Movies
WinXP: C:/Documents and Settings/[Username]/Moviestorm/Movies

You should be able to attach that zip to a reply, and I can look at it to work out what is going wrong.
Ben Sanders
Moviestorm Ltd

#4 procureagent

procureagent

    Master Director

  • Members
  • 294 posts

Posted 19 April 2012 - 11:38 AM

The attached file as requested...

Attached Files



#5 Ben_S

Ben_S

    Master Director

  • Mods
  • 4725 posts

Posted 19 April 2012 - 12:14 PM

The problem is apparently with Window 01, which is part of the TownBuildings content pack. I dont see any difference to the xml for that window (broken) and a similar one (for the same window) in a movie that loads.

Check that the TownBuildings content pack is enabled.

If it was, it might be worth reinstalling it - run the launcher, get more content, find TownBuildings on the list and click 'Uninstall'. Once it uninstalls, close the launcher, then run the launcher again. It should install the pack automatically again for you, and you may need to click 'Update' to patch it again.
Ben Sanders
Moviestorm Ltd

#6 procureagent

procureagent

    Master Director

  • Members
  • 294 posts

Posted 19 April 2012 - 02:12 PM

Following your uninstall advice (the launcher did automatically reinstall) I got a new error (attached).

Attached Files



#7 Ben_S

Ben_S

    Master Director

  • Mods
  • 4725 posts

Posted 19 April 2012 - 03:06 PM

How confusing. Please can I have a log.txt from after you have had one of those errors.
This is created in the Moviestorm user folder. It is emptied each time you start Moviestorm, so please reproduce the problem first. It's in:
Vista, Win7, Macs: Users/[Username]/Moviestorm
WinXP: C:/Documents and Settings/[Username]/Moviestorm

And possibly a screenshot of the settings panel that shows the addon list.

Have you been modding with this copy of Moviestorm?
Ben Sanders
Moviestorm Ltd

#8 procureagent

procureagent

    Master Director

  • Members
  • 294 posts

Posted 19 April 2012 - 03:20 PM

LOG file and screenshot of Settings Panel that shows the addon list attached as requested...

Attached Files



#9 Ben_S

Ben_S

    Master Director

  • Mods
  • 4725 posts

Posted 19 April 2012 - 03:32 PM

It appears that Law and Order, and Music Video 01, and possibly other addons are corrupted as well.
Or that you possibly just have too many addons installed at once (206!), which is resulting in some of the ones you have failing to load correctly.

My inclination at this stage would be to recommend a clean Moviestorm install (dont delete the old install), and once you have the new install, copy over those modder addons from your previous install that are actually being used by your current projects.


Ben Sanders
Moviestorm Ltd

#10 procureagent

procureagent

    Master Director

  • Members
  • 294 posts

Posted 20 April 2012 - 05:48 AM

When the error started I had a lot less AddOns installed, and opted to load them all in to see if it helped, hence it happened prior to all those AddOns being installed. I will try and reinstall all AddOns and update on progress.

UPDATE: When trying to open the same movie file, I was met with the Unknown Origin asset error...

Template -head afro young (fatal)
Prop instance pencil/pencil (fatal)

I am unsure which AddOns these are associated with.

#11 Ben_S

Ben_S

    Master Director

  • Mods
  • 4725 posts

Posted 20 April 2012 - 09:14 AM

Template -head afro young can be found in SpareHeads.
Prop instance pencil/pencil is possibly not a ShortFuze addon - it will have come from a modder, I think.
Ben Sanders
Moviestorm Ltd

#12 procureagent

procureagent

    Master Director

  • Members
  • 294 posts

Posted 20 April 2012 - 02:10 PM

I have tried Downloading "SpareHeads" again, but nothing downloads (screen attached).

The Download Button changes to "Downloading..." but nothing happens.

Attached Files



#13 Ben_S

Ben_S

    Master Director

  • Mods
  • 4725 posts

Posted 20 April 2012 - 02:42 PM

Not quite sure why that would be.
You could download it directly from http://cloud.moviest...pareHeads.addon
Ben Sanders
Moviestorm Ltd

#14 procureagent

procureagent

    Master Director

  • Members
  • 294 posts

Posted 21 April 2012 - 07:29 AM

The download worked, thank you. Unfortunately, as I could not identify the original source of some third party AddOns, I had no option but to load every AddOn that has been downloaded and used.

When will a version of MS be released that does not load every single AddOn into memory, perhaps only loading those required for a particular scene? Will a 64-bit version be available soon?

I once again thank you for your valued and appreciated help.

#15 Ben_S

Ben_S

    Master Director

  • Mods
  • 4725 posts

Posted 23 April 2012 - 09:22 AM

I believe that once you have installed all the addons you need, and some extras, you could try disabling them (start with the 'safe addons only' tick). Then once you load your movie, it should know which addons are needed for your other props, so you would be able to re-enable them specifically.
Ben Sanders
Moviestorm Ltd

#16 keithlawrence

keithlawrence

    Master Director

  • Pioneers
  • 1108 posts

Posted 23 April 2012 - 12:07 PM

QUOTE (procureagent @ Apr 21 2012, 09:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Will a 64-bit version be available soon?

That´s like asking Apple wink.gif


  • Please log in to reply


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users