Jump to content


Photo

hardware check fails on osx


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 jason7

jason7

    Moviegoer

  • Members
  • 5 posts

Posted 02 May 2008 - 11:46 AM

hi:
i posted this before but cant find my post.

i installed moviestorm on my macbook pro with nvidia 6800 and the latest cpu. the program just hangs on the hardware check screen.

is there a way to fix this?

thanks

#2 forgeuk

forgeuk

    Critically acclaimed

  • Pioneers
  • 198 posts

Posted 02 May 2008 - 03:32 PM


Can you not get into the graphics settings at all?
Sometimes I don't get the "Start" button on the bottom-right of that window (on Mac Mini), restarting fixes it.

As I understand it, the Macbook pro should be fine, its just the macbook and mac mini that need the graphics settings dialed right down to run it.
Scott Hather

#3 jason7

jason7

    Moviegoer

  • Members
  • 5 posts

Posted 02 May 2008 - 03:50 PM

i launch it and stays at the checking hardware screen forever

have a look
http://img238.images...picture3kn3.png


#4 Spong3y

Spong3y

    Master Director

  • Pioneers
  • 493 posts

Posted 02 May 2008 - 04:31 PM

(forgeuk)
Can you not get into the graphics settings at all?
Sometimes I don't get the "Start" button on the bottom-right of that window (on Mac Mini), restarting fixes it.

As I understand it, the Macbook pro should be fine, its just the macbook and mac mini that need the graphics settings dialed right down to run it.


Hardware check comes first before you start Moviestorm. So you cannot access graphics settings before going through the hardware check.

jason7,

Have you tried rebooting your MBP?

If it fails, have you tried reinstalling Moviestorm?

The hardware check seems to be pretty unnecessary and discriminatory for me. It sucks if the dialog says, "Your graphics card is unable to run Moviestorm in full capability. You may get slow frame rates and bad graphical detail". :evil:
[witty signature pending]

#5 jason7

jason7

    Moviegoer

  • Members
  • 5 posts

Posted 02 May 2008 - 06:58 PM

it doesnt work even after rebooting. i guess it is not ready for primetime.

sad.gif

#6 forgeuk

forgeuk

    Critically acclaimed

  • Pioneers
  • 198 posts

Posted 02 May 2008 - 07:10 PM

You may want to give 1.0.2 or 1.0.3 a go, both worked very well on my Mac

http://www.moviestor...2_Mac_Intel.dmg

Also, make sure you have this installed first:
http://developer.dow...2.0_Jan2008.dmg

But, say no to the updates(!)
At least that way, you should be able to run it until 1.0.5 comes out

Best of luck!


p.s. Just had a thought, try the Nvidia download first with 1.0.4
Scott Hather

#7 Ben_S

Ben_S

    Master Director

  • Mods
  • 4811 posts

Posted 06 May 2008 - 10:40 AM

Did you install the CG toolkit? (forgueuk's second link in the post above).

If you havnt, that might be an explanation for the hang.

Otherwise it will be usefull to get a copy of the boot.log file in the Moviestorm folder in your user directory; please run the launcher (so that moviestorm hangs), then attach that file to a reply post.

Ben Sanders
Moviestorm Ltd

#8 mace

mace

    Moviegoer

  • Members
  • 3 posts

Posted 06 May 2008 - 01:45 PM

Has anyone resolved this issue? It just happened to me last night when I tried to install MS. My Mac Book Pro hangs on hardware check. Any ideas?

mace

#9 forgeuk

forgeuk

    Critically acclaimed

  • Pioneers
  • 198 posts

Posted 06 May 2008 - 01:59 PM


Hi mace,
Have you installed this:
http://developer.dow...2.0_Jan2008.dmg

Scott Hather

#10 mace

mace

    Moviegoer

  • Members
  • 3 posts

Posted 06 May 2008 - 02:19 PM

No, but I'll try it tonight and report back. Thanks.

mace

#11 Ben_S

Ben_S

    Master Director

  • Mods
  • 4811 posts

Posted 06 May 2008 - 02:42 PM

The mac download includes within it both the moviestorm installer and the CG toolkit installer, and you need to install both (seperatly) for moviestorm to work.
Ben Sanders
Moviestorm Ltd

#12 jason7

jason7

    Moviegoer

  • Members
  • 5 posts

Posted 07 May 2008 - 06:59 PM

yes it works now after installing it.

i tried installing it but since nothing happened i just ignored it.


you should include a readme explaining it.


#13 mace

mace

    Moviegoer

  • Members
  • 3 posts

Posted 07 May 2008 - 07:23 PM

Installed the CG Toolkit last night, now MS works, thanks for the tip. However, now I cannot exit MS, the twirley appears and runs forever, I have to force quit. I can add a character and animate it, some crashing when I add a set. Any suggestions.

MBP 15"
2 Gigs Ram
120 G HD
Intel Core 2 Duo processor 2.4
ATI 256 Graphics

mace


#14 forgeuk

forgeuk

    Critically acclaimed

  • Pioneers
  • 198 posts

Posted 07 May 2008 - 07:34 PM


Ok Mace and Jason7,

Now that you can get into it, go into the graphics settings and turn OFF the tickboxes, and dial down the three sliders and see how you go. If all is well, start turning them on one by one. I need all mine on minimum on my mac book (non-pro) and Mac mini, but if you have the "pro" you may be able to get a bit more out of it, so experiment with the graphics settings.

Unfortunately, at this current stage of development, I make my movies on my Mac and then render them on a windows PC with the graphics settings FULL ON !

Hopefully now you can start making movies!
Enjoy!


Scott Hather

#15 zimbert

zimbert

    Moviegoer

  • Members
  • 2 posts

Posted 15 April 2019 - 08:53 AM

Hello 

 

I have just downloaded version 1.7.0 from the website "Moviestorm Education Unlimited", and I have installed the software on my MacBook Pro 10.13.6, Upon downloading I installed the Nvidia Cg-3.1.0013.app first and then MS I also had to download java 6 (deprecated) as I have java 8.

All the apps installed correctly but when I try and open the MS App all I get is a blank window with the title Moviestorm - Checking Hardware

This window stays blank and the app will never open.

I have tried all the suggestions on this forum so far to no avail, searching google and youtube did not turn up any new info.

Please does anyone know how I can get this software working on my MacBook Pro

 

Thank you

 



#16 mloakley

mloakley

    Master Director

  • Members
  • 341 posts
  • Gender:Female

Posted 15 April 2019 - 11:24 AM

Hi

Perhaps reach out to MS on their page https://www.facebook.com/Moviestorm

 

~M



#17 zimbert

zimbert

    Moviegoer

  • Members
  • 2 posts

Posted 15 April 2019 - 01:39 PM

Hello 

Thank you but I do not use Facebook, deleted it ages ago.

I have sent an email requesting support.

Thank you.



#18 peet

peet

    Upcoming director

  • Members
  • 79 posts
  • Gender:Male

Posted 15 April 2019 - 08:50 PM

MS doesn't work with High Sierra or Sierra.  Not sure about Yosemite.  I have El Capt on a separate disc running MS.




  • Please log in to reply


2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users